中文 English 日本語 뉴스에듀를 시작페이지로 최종편집 : 2022.5.19 목 15:12
뉴스에듀신문
뉴스 교육 사회 문화연예 화랑인 교육센터 모집등록
사회사회&안전
식음료업계, ‘2in1’ 컬래버 제품 각양각색“맛의 시너지 보장! 찰떡궁합 꿀조합 컬래버 뜬다!”
이희선 기자  |  aha080@gmail.com
폰트키우기 폰트줄이기 프린트하기 메일보내기 신고하기
승인 2022.05.12  14:59:47
트위터 페이스북 미투데이 요즘 네이버 구글 msn
   
▲ 코리엔탈 깻잎두마리치킨 ‘코리엔탈 깻잎두마리치킨&클라우드 생드래프트 치맥세트(좌: 혼술파티세트, 우: 커플파티세트)’ Oriental Chicken with Two Sesame Leaves ‘Coriental Chicken with Two Sesame Leaves & Cloud Raw Draft Chimac Set (Left: Dinner Party Set, Right: Couple Party Set)’

※ 아래는 위 기사를 '구글 번역'으로 번역한 영문 기사의 [전문]입니다. '구글번역'은 영문 번역에 오류가 있을 수 있음을 전제로 합니다.

※ Below is the [full text] of the English article translated by 'Google Translate'. 'Google Translate' assumes that there may be errors in the English translation.

[nEn 뉴스에듀신문] 식음료업계가 만났을 때 찰떡궁합을 자랑하는 두 가지 먹거리를 하나로 합친 일명 ‘2in1(투인원)’ 컬래버레이션 신메뉴 및 신제품을 연이어 선보이고 있다. ‘꿀조합’을 인정 받은 두 먹거리를 한 데 모아 새롭게 선보임으로써 맛의 시너지를 이끌어내고 신선함을 부각시키는 동시에, 기존 두 먹거리를 즐겼던 이들의 구매까지 효과적으로 유도하겠다는 전략이다. 푸드 페어링의 대명사인 ‘치맥(치킨+맥주)’을 콘셉트로 하는 세트메뉴부터 유명 아이스크림과 빙수의 결합을 선보인 메뉴까지 종류 또한 각양각색이다. 

코리엔탈 깻잎두마리치킨은 롯데주류와 협업해 ‘코리엔탈 깻잎두마리치킨&클라우드 생 드래프트 치맥세트’를 출시했다. 국내 최초로 깻잎치킨을 선보인 코리엔탈 깻잎두마리치킨의 다채로운 치킨 메뉴에 풍성함을 더해주는 사이드메뉴와 치킨과의 궁합이 특히 뛰어난 것으로 인정 받은 맥주 ‘클라우드 생 드래프트’를 곁들였다는 점이 특징이다. 한 입 베어 물면 튀김옷에 깻잎을 섞은 ‘원조’ 깻잎치킨 고유의 향긋한 깻잎 향이 치킨의 고소한 육즙과 풍미와 절묘하게 어우러지는 와중에, 클라우드 생 드래프트 특유의 생맥주를 그대로 담아낸 듯한 신선한 맛과 톡 쏘는 청량감이 더해지며 입맛을 사로잡는다. 여기에, 토핑으로 제공되는 잘게 채 친 쌩 깻잎을 치킨 위에 뿌리거나 버무려 먹으면 입안 가득 퍼진 깻잎 향이 맥주 속에 은은하게 녹아들며 치킨의 맛을 더욱 끌어올리는 환상적인 앙상블을 만끽할 수 있다. 메뉴는 혼자 가볍게 즐기기 좋은 ‘혼술파티세트’와 여러 명이 함께 맛볼 수 있는 ‘커플파티세트’ 등 총 2종으로 구성됐으며, ‘혼술파티세트’는 치킨 1마리와 케이준감자튀김에 클라우드 생드래프트 1병(420ml)를, ‘커플파티세트’는 치킨 2마리와 클라우드 생드래프트 2병에 소떡소떡과 케이준감자튀김을 각각 제공한다. 치킨의 경우, 주문 시 취향에 따른 자유로운 선택이 가능하다는 점도 매력적이다. 신메뉴 ‘치즈킹 치킨’, ‘로제퀸 치킨’, ‘계란지단 치킨’을 포함해 총 17종의 치킨 메뉴 가운데 1~2가지를 선택할 수 있으며, 입맛에 맞춰 순살 또는 뼈닭으로도 고를 수 있다. 

농심은 서울 신당동의 돼지고기 맛집 금돼지식당과 컬래버레이션한 면요리 간편식 신제품 '금돼지식당 돼지김치찌개면'을 내놓았다. 금돼지식당은 합리적인 가격에 훌륭한 맛을 갖춘 식당에 부여하는 미슐랭 가이드 서울 빕 구르망에 4년 연속 선정된 돼지고기 전문점으로, 금돼지식당 특유의 깔끔하고 시원한 육수와 돼지고기의 고소한 맛, 새콤한 김치맛의 조화를 제품에 오롯이 구현했다는 설명이다. 특히, 푹 끓인 김치로 맛을 낸 시원하고 깔끔한 국물이 인상적으로, 큼지막한 돼지고기와 부드러운 두부 등의 다양한 건더기가 풍성함과 함께 기분 좋게 씹히는 적절한 식감을 선사한다. 전자레인지 조리가 가능한 용기면으로 만들어 간편하게 조리해 즐길 수 있다는 점도 돋보인다. 

풀무원다논은 메가커피와 손잡고 맛있고 건강하게 즐길 수 있는 '그릭요거 망고놀라'를 전국 메가커피 매장을 통해 선보였다. 그릭 요거트와 그래놀라, 망고를 한 컵에 담아 한 끼 식사로 활용하기 좋은 메뉴로, 영국 160년 전통의 프리미엄 건강식품 브랜드 '조단스 시리얼'의 그래놀라를 사용하는 한편, 신선한 망고 과육을 더해 풍미를 한층 강화했다. 제품의 베이스로는 ‘풀무원다논 그릭’을 사용했다. 8년 연속 그릭요거트 국내 판매 1위를 기록한 제품으로, 우유(100g 기준) 대비 2배의 단백질을 함유하고 있으며 그리스 크레타섬에서 유래한 '그릭 정통 유산균'을 발효해 깊은 풍미와 풍부한 식감을 자랑한다는 설명이다. 

커피베이는 롯데푸드와 함께 여름 시즌 메뉴 '돼지바 빙수'를 출시했다. 실제 돼지바에 사용되는 초코 크런치와 딸기잼을 듬뿍 담은 메뉴로, 돼지바 특유의 바삭한 식감을 느낄 수 있다는 점이 매력 포인트다. 또한, 재미를 더하기 위해 구매 시 돼지바 캐릭터가 그려진 데코픽까지 함께 증정한다. 메뉴는 총 3종으로 취향에 따라 골라 먹을 수 있다. 바삭한 돼지바 크런치와 부드러운 우유 얼음이 환상의 조화를 이루는 '돼지바 눈꽃빙수', 시원한 얼음을 활용해 달콤하고 아삭하게 즐길 수 있는 '돼지바 얼음빙수', 돼지바 아이스크림을 음료로 즐길 수 있는 '돼지바 프라노베' 등이다.

파리바게뜨는 잠바주스와 협업해 '캐리비안 패션빙수'를 내놓았다. 잠바주스의 대표 인기 메뉴인 '캐리비안 패션' 스무디를 빙수로 구현한 메뉴로, 열대과일 맛 눈꽃얼음 위에 망고, 드래곤후르츠, 파인애플 등 열대과일 3종을 올려져 있어 과일 본연의 신선한 맛과 향을 그대로 느낄 수 있다. 비주얼 역시 일품이다. 망고와 파인애플 등 화려한 색감의 열대과일 얼음과 과일 토핑이 마치 이국적인 여름 휴양지를 떠올리게 한다.

※ 아래는 위 기사를 '구글 번역'으로 번역한 영문 기사의 [전문]입니다. '구글번역'은 영문 번역에 오류가 있을 수 있음을 전제로 합니다. ※ Below is the [full text] of the English article translated by 'Google Translate'. 'Google Translate' assumes that there may be errors in the English translation.

Food and beverage industry, various ‘2in1’ collaboration products

“Guaranteed synergy of taste! The perfect compatibility honey combination collaboration is floating!”

[nEn News Edu Newspaper] When the food and beverage industry meets, the so-called '2in1 (two-in-one)' collaboration menu and new products are introduced one after another. It is a strategy to bring together two foods that have been recognized as a 'honey combination' and introduce them anew, drawing synergy in taste and highlighting the freshness, and at the same time effectively encouraging purchases of those who have enjoyed the two existing foods. From the set menu with the concept of ‘chimaek (chicken + beer)’, the pronoun of food pairing, to the menu featuring a combination of famous ice cream and shaved ice, the variety is also diverse.

Korean Oriental Chicken with Sesame Leaves and Lotte Liquor Co., Ltd. has launched the 'Coriental Chicken with Sesame Leaves & Cloud Raw Draft Chimac Set'. It is characterized by a side menu that adds richness to the colorful chicken menu of Korean Oriental Chicken with Sesame Leaves, which introduced sesame leaf chicken for the first time in Korea, and 'Cloud Saint Draft', a beer recognized for its excellent compatibility with chicken. When you take a bite, the unique fragrant sesame leaf flavor of 'Original' sesame leaf chicken mixed with sesame leaves in tempura batter blends exquisitely with the savory gravy and flavor of the chicken. and captivates the palate. Here, you can enjoy a fantastic ensemble that enhances the taste of chicken by sprinkling or tossing chopped fresh sesame leaves as a topping on the chicken, and the flavor of sesame leaves that spreads in your mouth melts in the beer. The menu consists of a total of two types, the 'HonSul Party Set', which is easy to enjoy alone, and the 'Couple Party Set', which can be enjoyed by several people. (420ml), 'Couple Party Set' provides 2 chickens and 2 bottles of cloud draft, each with stuffed rice cake and Cajun French fries. In the case of chicken, it is also attractive that you can freely choose according to your taste when ordering. You can choose one or two from a total of 17 chicken menus, including the new menu ‘Cheese King Chicken’, ‘Rosé Queen Chicken’, and ‘Egg Chicken Chicken’.

Nongshim has launched a new simple noodle dish, 'Geum Pig Restaurant Pork Kimchi Jjigae Noodles' in collaboration with Geum Pig Restaurant, a pork restaurant in Sindang-dong, Seoul. Geum Pig Restaurant is a pork restaurant that has been selected by the Michelin Guide Seoul Bib Gourmand for restaurants with great taste at a reasonable price for 4 consecutive years. It is an explanation that the harmony of In particular, the refreshing and clean broth flavored with simmered kimchi impresses, and various ingredients such as large pork and soft tofu are rich in flavor and provide an appropriate texture that is pleasant to chew. It also stands out because it is made from container noodles that can be cooked in a microwave and can be easily cooked and enjoyed.

In partnership with Mega Coffee, Pulmuone Danone introduced 'Greek Yogurt Mango Nola' through Mega Coffee stores nationwide. Greek yogurt, granola, and mango in one cup, this menu is good for one meal was further strengthened. ‘Pulmuone Danone Greek’ was used as the base of the product. This product has ranked first in Greek yogurt sales in Korea for 8 consecutive years, contains twice as much protein as milk (based on 100g) explanation.

Coffee Bay, together with Lotte Food, launched the summer season menu 'Pig Bar Bingsu'. It is a menu filled with chocolate crunch and strawberry jam, which are used in actual pig bars, and the attractive point is that you can feel the unique crispy texture of pig bars. In addition, for added fun, a decoration with a pig bar character is also presented at the time of purchase. There are a total of 3 menus, so you can choose according to your taste. 'Dig Bar Snow Bingsu,' where crunchy pork bar crunch and soft milk ice are in fantastic harmony; Pork Bar Planobe', etc.

Paris Baguette launched 'Caribbean Fashion Bingsu' in collaboration with Jamba Juice. This is a menu that embodies the 'Caribbean Fashion' smoothie, the representative popular menu of Jamba Juice, with shaved ice. Three types of tropical fruits such as mango, dragon fruit, and pineapple are placed on top of tropical fruit flavored snow ice to preserve the original fresh taste and aroma of the fruit. I can feel it. The visuals are also excellent. Ice and fruit toppings of colorful tropical fruits such as mango and pineapple remind me of an exotic summer resort.

<저작권자 © '모든 국민은 교육자다!' 뉴스에듀, 무단 전재 및 재배포 금지>

뉴스에듀 트위터이동 + 뉴스에듀 페이스북이동 +
[ 모든 국민은 교육자다! 국민기자 가입하기 ]
본 기사는 <뉴스에듀> 출처와 함께 교육목적으로 전재·복사·배포를 허용합니다.(단, 사진물 제외)
< 기사제보 및 보도자료 aha080@gmail.com >
이희선 기자의 다른기사 보기  
폰트키우기 폰트줄이기 프린트하기 메일보내기 신고하기
트위터 페이스북 미투데이 요즘 네이버 구글 msn 뒤로가기 위로가기
이 기사에 대한 댓글 이야기 (0)
자동등록방지용 코드를 입력하세요!   
확인
- 200자까지 쓰실 수 있습니다. (현재 0 byte / 최대 400byte)
- 욕설등 인신공격성 글은 삭제 합니다. [운영원칙]
이 기사에 대한 댓글 이야기 (0)
뉴스에듀소개기사제보광고문의불편신고개인정보취급방침청소년보호정책이메일무단수집거부
제호 : 뉴스에듀신문 | 등록일 : 2011년 7월 7일 | 등록번호 : 서울(아)01693 | 대표전화 : 02-2207-9590
(02169) 서울시 중랑구 망우로58길 55, 202호 (망우동,월드빌딩 101동 202호) [긴급] 010-8792-9590
발행인/대표 : 이희선 | 국제학생기자단장 : 이인권 | 사무국장 : 주판준 | 청소년보호책임자 : 이훈민
언론단체가입 : 한국교육신문연합회 | 한국언론사협회인터넷언론인연대 [뉴스 제보] aha080@gmail.com
협력사 : 나비미디어그룹 ㅣ한국스타강사연합회 ㅣ교육그룹더필드 | 국제학생기자단  | 한국강사연구소
C
opyright 2011 뉴스에듀. All rights reserved. mail to webmaster@newsedu.co.kr